Thursday, 27 April 2017

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Sumber Gambar



Tak ada blog boleh join. Tak ada instagram tak boleh join . Haha ^^ Tamat pada 9 Mei 2017

Good Luck! ^^


Monday, 24 April 2017

Journey 12 : April Story

Ini je sempat dicandid untuk kenangan ^^
Assalammualaikum dan hyee semua ^^ Lama betul tak menaip. Sebab tak tahu nak update apa? Kalau update pun, takut merapu je. So tak nak nampak suram blog, join je la giveaway dan segmen. Yang mana sempat nampak je la giveaway yang hamba join tu |hahaha| So buat apa cuti ni? Aku macam biasa la, bukak laptop.. Hasrat di hati nak sambung buat fyp dan assignment tapi itu la, sekadar tengok je. Satu apa tak buat pun. orang kata feel tu tak sampai lagi ^^

Alhamdulillah, semester ni Sabtu bersamaan 22 April 2017, kali kedua aku keluar dari uitm. Trip kali ni ke klcc sebab ada iproperty.com Home & Property Investment Fair. So memang ada kena mengena la dengan course dan subject aku ambik pada semester ni. Ia berkaitan dengan development! ^^ Dekat sini banyak booth tentang development yang dibukak, dorang ni jugak dalam kalangan developer, banker, interior designer dan lain lain lagi. Selain dapat ilmu, ofcouse la kita orang pergi kutip cenderahati. Yang syoknya duk kutip beg tu la.. Dalam beg tu biasala, ada pen.. Notebook.. Best dapat benda free (^_____^)

Dekat fair ni jugak ada game, so kita orang pun join la sambil sambil interview individual dekat booth tu yang berkaitan assignment, best jugakla la game dia.. Penganjur minta untuk full kan bahagian kertas yang perlu dicop dari booth yang tertentu. Kiranya siapa dapat 3cop dah boleh dapat reward la. Banyak jugak hadiah yang ditawarkan seperti chicky, ibu chicky |hahaha| tshirt, notebook, baucer dan lain lagi. Tapi rezeki aku dapat chicky. Dua kali main cop cop tu.. Dua kali dapat anak ayam T.T

Tapi aku tak sedih pun sebab aku dapat jumpa Amal. Yes, my ex classmate. Alhamdulillah.. Kalau dah jodoh, tak kan ke mana kan? Kami pun round klcc dan pergi makan. Sampai tak masuk seminar yang lecturer suruh masuk |huhuhu| Tak apa, janji lepastu kami masuk balik dewan tersebut dan  ajak Amal sekali join. Satu hari yang amat menggembirakan walaupun sebenarnya sangat penat. Siapa kata jumpa kawan lama tak seronok? seronok wooo.. Rasa macam " sanggupnya dia datang klcc sebab nak jumpa? pantas dan efficient pulak." Ingatkan memang tak ada jodoh dah nak jumpa sebab lepas ni dia nak sambung belajar dah. Good luck Amal (^_____-)

Beli apa kat klcc? |hahaha| Apa punya soalan? Actually tak rasa pun nak beli apa apa sebab niat di hati nak shopping kat kelantan nanti :p Mid semester semakin hampir dah ni, tak sabar nak balik kelantan.. Lepastu terus balik kedah. Alhamdulillah, semoga Allah lindung perjalanan ni. InsyaAllah, kalau tak ada apa apa aral.. Boleh kite ke sempadan kelantan tu.. ke hanya tengok dari jauh. Masih dalam perancangan. Allah izin, kite p okay 0.-

InsyaAllah, isnin bersamaan 1 mei 2017.. Bersempena ulangtahun perkahwinan ibu dan abah yang ke 26 tahun serta majlis perkahwinan encik sepupu.. Diri ini akan berusaha untuk ada di negeri jelapang padi. Aiii, sampai ke kelantan bawak diri? |hahaha| Okay lagi kelantan, kalau kashmir, hang nak kata apa? Tak ada la, saja nak p kelantan sebab nak tengok barang barang sikit. Depa kata kat sana murah :)

So semoga apa yang dirancang pada minggu ini berjalan dengan lancarnya. InsyaAllah. Esok kami ada dua lagi presentation. Moga dipermudahkan.. Doakan kejayaan kami semua. Okay la, cukupla sampai di sini dulu. Jaga diri. Jaga solat. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga hubungan dengan encik abah dan puan ibu serta jaga hubungan dengan orang sekeliling. Assalammualaikum! ^^

1st Giveaway By The Aaisy

KLIK BANNER


Jom ramai ramai join sebelum terlambat. Tamat pada 29 April 2017. Good luck! ^^

1st Giveway By FWS

KLIK SINI

Jom ramai ramai join. Tamat pada 1 Mei 2017. Good luck ye! ^^

ig : anis_khalilah

Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu

KLIK SINI

Jom ramai ramai join dan support blogger ucing nih ^^ Tamat pada 26 April 2017 tau. Selamat bersegmen semua! ^____^

JOM JOIN GIVEAWAY JIAKREATIFELT!

KLIK SINI

Jom join memandangkan masih ada masa lagi ni!!! Akan tamat pada 27 April 2017. Good luck! dan selamat bergiveaway ^^

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

KLIK SINI

Jom ramai ramai join. Mudah dan simple je syarat untuk join tau. Tamat pada 18 Mei 2017. Good luck! ^^

Sunday, 23 April 2017

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.

Copy dan klik banner untuk penyertaan

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.


Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict

Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Segmen 'I AM BLOGLISTED BY MRS PIP'

KLIK SINI


Jom join. Syarat syarat untuk join adalah sangat mudah dan simple. Untuk join, klik je banner okay? ^^ Good luck dan selamat bersegmen. Tamat pada 30 April 2017. Jangan ketinggalan!

Thursday, 13 April 2017

Mini Giveaway By Wawa

Klik Sini 

Jom join sebab masa yang tinggal tak berapa lama lagi tau. Jom support! ^^ Good luck!

7 April 2017 sehingga 30 April 2017

SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ?

Klik Sini!

Saya? Orang Kedah ^^

Jom join, sampai 12 Mei 2017 je tau :)

Pelamin anganku musnah .



Masihkah dengan janjimu. Apapun jadi akulah pilihanmu. Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu. Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah. Sayangnya, semua musnah T.T

Fuhhh, lirik lagu memang membawa makna yang mendalam gituuu. Menusuk kalbu. Siapa yang pernah merasai macam dalam lagu ni? harap bertabahlaa. Mungkin tiada jodoh anda dengan dia. Jangan risau, Allah dah atur sebaik baik perancangan. Walau pahit, telan je laa ^^

Friday, 7 April 2017

I Love Blogging With Sis Hawa and Her Sponsors

Klik Sini


Jom join! ^^ Lima belas pemenang dicari tau! Mana tahu terselit ke rezeki di sini.. InsyaAllah :)

Apa yang menyebabkan saya seronok untuk terus menulis blog? 

Bismillahirahmanirahim... Okay, salah satunya menulis ni adalah untuk menyebarkan sesuatu ilmu yang kita tahu tapi orang lain tak tahu. So sharing la apa yang kita tahu. Actually, saya banyak share tentang apa yang saya lalui, contohnya macam ekspo selangkah ke Uitm hari tu, berkaitan belajar di Inspen, penjagaan anak kucing dan lain lain lagi.

Keduanya, benda yang buat saya untuk terus menulis ini adalah saya tak nak hilang kenangan dalam hidup saya. Banyak kenangan yang saya coretkan di sini. Saya tak pernah padam walaupun bila tengok entry zaman tok kadok dulu, rasa macam.. Ehhh, apakah? Apa benda la yang aku merepek menaip dulu? |hahaha| Kadang malu jugak baca coretan yang entah hape hape tu.

Ketiganya, benda yang buat saya terus menulis adalah sebab anda semua! ^^ |hehehe| Sweet tak? Yes. Saya sangat menghargai anda semua sebagai follower saya. Thanks sebab sudi support saya dari awal hingga saat ini. Ini adalah point yang best yang buat saya seronok dan happy untuk update entry. Alhamdulillah ^^

Keempatnya, Saya suka join giveaway dan segmen. Sangat suka. Kalau ada masa lapang, insyaAllah.. Saya akan join dan support giveaway dan segmen anda semua. InsyaAllah. Doakan saya agar terus menulis blog ye. Amin ^^

Itu je la kot. Terima kasih. So, jom la join.. Saya pun nak tahu jugak apa yang menyebabkan anda rasa seronok dan happy untuk menulis. Giveaway ni sampai 16 April 2017 tau! Good luck! ^^

1st Giveway By FWS

Klik Sini


Jom ramai ramai join. Bermula 1 April hingga 1 May 2017! Good luck! ^^

Ig : anis_khalilah

1st Giveaway by Ravishing Obsession

CLICK HERE

Bermula 7 march 2017 sehinga April 2017.. Good luck!!!

Giveaway by Hanis Masturina

Klik Sini untuk Join!

Jom ramai ramai join untuk memeriahkan giveaway blogger Hanis. InsyaAllah, ada rezeki boleh menang novel rahsia tu |hahaha| Korang, giveaway ni sampai 12 april tau. Jangan terlambat pulak untuk join. Good luck! ^^

Senarai Nama Peserta Mystery Contest by Butik Julita Anje!



Assalammualaikum semua! ^^ Alhamdulillah. Thank you very much sebab sudi join contest ni. Anis happy sangat sebab para blogger sudi join dan support Anis serta support juga Butik Julita Anje nih. Terima kasih sekali lagi. Contest ni tak tamat lagi tau.. So siapa yang tak join lagi.. Boleh join... Mudah mudahan ada rezeki terselit di sini. InsyAllah. Sekarang Anis nak update senarai nama yang dah join... So boleh follow dan blogwalking. Terima kasih!  (^_______^)

TAMAT PADA HUJUNG BULAN 4 NI YE :)
















Thursday, 30 March 2017

Mystery Contest by Butik Julita Anje



Assalammualaikum dan haiii semua ^^ Harini Anis nak update sikit tentang the best contest di facebook. Contest ni baru mula semalam tau, 29 Mac 2017 dan tak tahu lagi bila akan tamat, so Anis nak ajak la blogger yang lain untuk turut join contest ni. Anis jamin, hadiah memang menarikkkk!!! (^______^)


Anis dah bincang dengan owner butik untuk decide hadiah yang best best untuk pemenang. Kepada bakal pemenang, tak mustahil hadiah best best tu akan jadi milik anda. Mungkin wang tunai? Topup? Baju pengantin? Pelamin idaman anda? Atau macam macam lagi. Tanpa membuang masa, jom Anis sertakan syarat syarat di sini :

1. Follow blog antara aku dan kau
2. Buat satu entry bertajuk ' Mystery Contest by Butik Julita Anje '
3. Add facebook Butik Julita Anje (sila add facebook baru penaja bagi peserta yang dah join)
4. Add page Butik Julita Anje (sila add facebook baru penaja bagi peserta yang dah join)
5. Tinggalkan link penyertaan di comment kat bawah ni 
6. Lepastu, promote la sikit butik ni ye ^^ (Option)

Okay, itu je syaratnya.. Mudah kan? Mystery Contest ni bermula hari ini dan akan diberitahu bila tamatnya okay. Harap blogger semua dapat join la ye. Jom kita support perniagaan orang melayu kita ni. InsyaAllah, semoga owner butik ni akan berjaya dunia akhirat. InsyaAllah.

*** Senarai nama peserta kan di update dari semasa ke semasa. Terima kasih kerana sudi join ^^
*** Peserta yang tidak mengikut syarat tidak akan disenaraikan
*** Hadiah akan ditambah jika peserta semakin bertambah :)



Sunday, 26 March 2017

Marching March Giveaway

MARCHING MARCH GIVEAWAY

MARCHING MARCH GIVEAWAY 10hb-30hb March 2017



JOIN MARCHING MARCH GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk MARCHING MARCH GIVEAWAY
2. Ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.

Pencarian bloglist CikJaja bagi Apr dan May

Klik Sini

Syarat nak join pencarian ni senang jeee:

1. Ehem, mestilah kena follow blog cikja.

2. Follow instagram @smshandcraft (ada chance tinggi ni) 
  * kalau tade insta, mention ye dalam post!

3. Tag kawan blogger at least 4blogger sahaja! 

4. Tajuk entry mestilah "Pencarian bloglist CikJaja bagi Apr dan May"

5.  Link kan blog cikja pada banner and copy balik syarat-syarat ni, okay? 

Saturday, 25 March 2017

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

Klik Banner
Jom ramai ramai join Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco ^^ Jom kite support blogger Elsa dan perniagaan adik beliau. Jom laa :D Akan tamat pada 15 April 2017. Good luck! ^^

Ig : anis_khalilah
email : annyss_annyssa@yahoo.com

Blog Giveaway by RII

Klik Banner

Korang kena join blog giveaway ni.

Sebab apa?

Satu. Syarat sangat mudah

Dua. Boleh tambah follower

Tiga. Boleh berkenalan

Empat. Rapatkan silaturrahim

Lima . Hadiah memang best

So, tunggu apa lagi?? Jom ramai ramai join.

Tamat : 1 April 2017

Selamat maju jaya! ^^

Mystery Giveaway 2017 oleh Airah Syahirah

KLIK BANNER 

Assalammualaikum dan haiii semua ^^ Alhamdulillah. Berkesempatan jugak untuk join giveaway blogger Airah Syahirah nih. Kalau tidak disebabkan blogger kite ni tak lanjutkan tarikh tamat giveaway ni, mesti Anis tak berpeluang untuk join. Thanks sis Airah ^^

Syarat syarat untuk join adalah sangat mudah dan syarat no 3, blogger kite ni minta untuk memberitahu first impression apabila tengok blog beliau. |hahaha| Agak agak apa dalam otak Anis apabila kali pertama tengok blog sis Airah kite ni?

Serius, kali pertama tengok je blog blogger Airah Syahirah ni.. Anis dah lupa apa perasaan Anis sebab selalu jugak Anis singgah blog beliau. Cuma haritu, tengok giveaway ni tapi rasa macam tak sempat je nak join sebab kerja banyak, maklum la student |hihihi| So terpaksa ku relakan je la tak join giveaway menarik dari blog sis Airah T.T

Tapikan, 

Anis suka sangat susun atur apa yang ada dalam blog blogger Airah Syahirah. Sebab apa? Sebab nampak kemas. Tak la crowded sangat. Okay, warna pun memainkan peranan yang penting tau. Blog blogger Airah Syahirah menggunakan warna putih sebagai latar. Perfect! Sebab tu bila kunjungi blog beliau nampak macam tak serabut. Guna pun dua warna je kan? Yes. Memang nampak  simple (^____^)

Sebenarnya, Anis tak pandai sangat pun nak tengok dan nak bezakan yang mana blog yang cantik, kemas dan sebagainya. Tapi bila mata memandang tu dan sejuk je tengok, bermakna blog tu memang kena la dengan hati dan perasaan Anis. Cehhhh!! |hahaha| Btw sis Airah Syahirah, Anis memang suka blog sis sebab ia mendatangkan aura positif dan entry pun menarik :)

Kawan kawan yang lain, jom la kita support blogger Airah Syahirah ^^ Apa kata, korang pun share la first impression bila tengok blog penganjur. Tapi Anis yakin, uolls pun mesti setuju dengan first impression Anis ni. Cayaaa lahhh! Tamat pada 31 Mac 2017. Good luck! :D

Sunday, 19 March 2017

Giveaway : Link With Me

 Klik Banner
Klik Banner

Jom ramai ramai join. Tamat pada 24 Mac 2017. Good luck! ^^

Segmen Bloglist Oktober Blog Seindahcerita

Klik Banner

Jom ramai ramai join. Tamat pada 21 March 2017. Selamat bersegmen ^^

GIVEAWAY MARCH BY HERNEENAZIR.COM

KLIK BANNER

Jom ramai ramai kita support blogger kita ni . Selain itu kita akan dapat mengerat hubungan silaturrahim antara satu sama lain . InsyaAllah. Hadiah yang menarik menanti anda . Syarat pun senang je untuk join. Jangan lepaskan peluang okay. Tamat pada 26 March 2017, pukul 11.59 malam. Good luck ^^

Uyul Rosli 1st Giveaway

Klik Banner

Jom ramai ramai join .

Syarat yang sangat mudah untuk join. .

Hadiah yang sangat menarik .

Dapat menambah follower .

Tamat pada 24 March 2017 . 11. 59 pm

Good luck! ^^

Perkahwinan Seindah Kayangan I - Butik Julita Anje

Butik Julita Anje
Assalammualaikum dan hai semua ^^ Sebelum ni anis dah update entry berkenaan dengan Perkahwinan Seindah Kayangan - Butik Julita Anje. So harini terpanggil lagi untuk update entry Perkahwinan Seindah Kayangan I - Butik Julita Anje pulak sebab tengok pelamin yang terbaru ni lagi cantik, menarik dan the bomb sekali. Serius geram je tengok. Nasibla majlis bukan masa yang terdekat ni tau |hahaha| ^^

Sebenarnya banyak jugak butik anis survey di facebook tapi tak tahu la kenapa mata terbehenti di Butik Julita Anje. Aishhh. Jatuh chinta dari mata turun ke hati dengan hasil tangan Kju dan staff kesayangan. Selain itu, hasilnya memang simple tapi tarikan tu ada. Cantikkk. Perkataan cantik tu subjektif.. So terpulang kepada mata masing masing la kan untuk menilai. Tapi anis rasa mesti ramai bersetuju dengan anis bahawanya hasil tangan Butik Julita Anja ni memang terbaikk (^_____-)

Kalau korang sebagai raja sehari nak pelamin yang simple, boleh je kju selesaikan.. Ada sesetengah raja sehari nak pelamin yang jenis grand grand, insyaAllah, Butik Julita Anje boleh kotakan permintaan anda sebagai raja.. Tapi sehari je la kan rajanya |hahaha| Kalau korang ada design sendiri pun lagi bagus. Tak buang masa nak fikir design kan. Tiap tiap hari anis scroll facebook Butik Julita Anje ni, motifnya nak tengok pelamin je pun :D

Simple tapi ada tarikannya ^^

Warna mawni munge munge ^^

Merah + Krim + Putih

Nice combination
Zaman sekarang ni, mana nak dapat dah pelamin RM200? Di Butik Julita Anje still ada. Pelamin tunang anis tengok ni pun dah macam pelamin nikah. Nak grand lagi, boleh la ambil pakej pelamin yang RM350.. Nak grand lagi, ambil yang RM500. So korang boleh la decide nak yang mana satu. Tapi anis jamin, hasilnya memang terbaikkk. Buat pengetahuan semua, sekarang musim cuti sekolah kan? Memang ramai la yang booking butik ni.. Satu lagi time raya, mesti ramai yang berebut rebut nak pelamin yang cantik dan bayarannya berpatutan. So korang tunggu apa lagi? Booking la awal awal :D























Cantikk kan? Sebenarnya warna pelamin by Butik Julita Anje ni lebih kurang je dengan taste anis yang lebih suka warna lembut lembut, pastel ni.. Sebab tu anis suka stalk butik nih |hahaha| So macam mana pulak dengan taste korang? Berminat dengan pelamin Butik Julita Anje? Boleh contact :

 Facebook : Butik Julita Anje

 Whatsapp : 019 - 4955430


Cover Job :

 Sungai Petani

 Kulim

 Perak

 Perlis

 Kedah


 Selain pelamin, butik ini jugak menyediakan pakej sepersalinan baju untuk lelaki dan perempuan, hiasan bilik tidur dan meja makan, set samping, crown, bunga tangan dan seangkatannya.
 Semua sumber adalah dari Butik Julita Anje

Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png