Amazin' Ramadan Special - Celebrate heriatge flavours with a modern & healthy twist!

Monday, 20 June 2016

Kad Raya GA by Nina




Hai hai. Demam exam semakin terasa. Btw aku nak ajak korang join segmen nih. Jom laaa kitee join ramai ramai. Good luck! ^^

Friday, 17 June 2016

Hitung Hari




Assalammualaikum dan haiii. Sekejap je kan, harini dah masuk ramadhan yang ke 12. Alhamdulillah. Puasa kali ini berjalan dengan selancarnya. Syukur Alhamdulillah. Harini jugak baru berkesempatan berbuka luar kampus. Kalau tak, asyik tak sempat je. Makanla apa yang ada dalam kampus. Makanan tu best je tapi asyik sama je, of course la jemu |hahaaha| Sampai dah jemu asyik makan nasi je tapi nak buat macam mana, makan je la |huu|


So aku pun dah hujung semester pun, dah tak lama nak final. First paper start 24 Jun ni dan seterusnya 29 Jun.. Lepastu sambung pulak lepas raya 12 Julai |hahaha| Masakla makkk kali ni nakkk oiii. Nak beraya pun macam tak seronok je  By the way, tak boleh la nak seronok sangat sebab satu lagi subjek tak settle lagi. Mohon doakan kitee dan kawan kawan seangkatan okey :)


Harini settle dah semua presentation dan apa apa la yang berkaitan sebelum final, cuma tinggal assignment investment.. Assignment tu bakal dihantar pada hari isnin, 20 Jun nih. Assignment tu pun otw nak siap dah sebab malas dah nak fikir.. Yelah nak final dah pun. So malas nak serabutkan kepala otak |hihihi| Di sini, Aku nak mintak maaf kepada semua orang termasuk tenaga pengajar, kawan sekelas, kawan sekumpulan, kawan sebilik dan semua laa.. Mana tahu tersakit hati, terkutuk kata.. Termkan dalam. Maafkan okey. Doakan aku untuk final nih.. Semoga Allah permudahkan semuanya. By the way, terima kasih ye semua :D Hanya Allah sahaja yang akan balas semuanya. Amin


ربي يسر ولا تعسر ,ربي تمم بالخي
rabbi yassir wa la tu’assir ,rabbi tammim bil khayr ,aameen.
Nak bagitahu nih.. Giveaway By Anis Khalilah masih berlangsung tau. Jemputla join. Jangan segan segan.. Jangan malu malu okey :) Nak senang Klik je banner kat bawah nih.
 Good luck dan selamat bergiveaway ;)



Segmen Sampul Duit Raya Seindahcerita

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Segmen Sampul Duit Raya  Seindahcerita | Alhamdulillah, tahun nie sampul duit raya DIY yang nieyl jual mendapat sambutan yang menggalakkan.. hari ini dengan berbesar hati dan rendah dirinya nieyl nak buat 1 segmen untuk semua follower blog seindahcerita. Suka tak? Nieyl menjadi 2 pemenang sampul duit raya..dengan menggunakan khidmat En.Random.org


Syarat-syaratnya..

1. Follow Blog Seindahcerita

2. Follow Instagram Nieylanadia

3.Like Fanpage Seindahcerita

4. Buat Entry bertajuk Segmen Sampul Duit Raya Seindahcerita

5.Letak banner dan link ke entry ini

6.Jangan lupa tinggalkan URL entry dalam entry ini okey!


Atau korang boleh terus copy code di bawah dan paste di html entry korang :)

Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016

Hye hye salam perkenalan . 
Kami adik beradik Ema & Lisa ingin mengucapkan SALAM SAYANG salam Ramadhan . Blog VetoVirago sudah pun 1 tahun 4 bulan & ini merupakan first giveaway kami , dengan harapan agar semua bloggerian senyum selalu dan happy-happy ajerrr ...
KLIK GAMBAR UNTUK JOIN GIVEAWAY
Hadiah yang ditawarkan untuk
Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016
ini adalah :- jengg , jengg , jenggg !!!
Untuk SEORANG yg bertuah sahaja ... (pemenang dipilih oleh adik kembar kami berusia 9 tahun) :
  • 1 x T-shirt Exclusive Sabun Sejuk Sedap berharga RM 58
... dan +10 hadiah menarik yg lain , iaitu :
  • 2 x Sabun Sejuk Sedap berharga RM 35 
  • 2 x Sampul Duit Raya Sabun Sejuk Sedap
  • 2 x Tapak iklan di Top Sponsor Blog selama sebulan
  • 2 x Duit Raya RM 5 / boleh tukar ke topup
  • 2 x Beg Tote Bercorak - tinggi 44cm x lebar 37cm
(boleh pilih design kegemaran)
Tarikh Mula :15.06.16 *Rabu Tamat : 30.06.16 11.59 mlm *Khamis Tarikh keputusan diumumkan pada : 02.07.16 *Sabtu - - - - - - - - - - - Terima kasih kerana sudi menyertai Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016 . Semoga anda bertuah dan berjaya - - - - - - - - - - - Senarai peserta di SINI [tekan sini]

Syahoney Kitty Shoppe



Jom ramai ramai join. Ia akan tamat pada 20 June 2016

Sunday, 12 June 2016

Giveaway Kad Raya Syeeda Saniey



Good luck dan Selamat Bergiveaway ^^

Giveaway Ramadan 2016 By NurAlja



“Giveaway Ramadan 2016 Oleh NurAlja adalah satu cara untuk mengenali blogger lain disamping merapatkan ukhwah terutama pada blogger baru. Jom meriahkan lagi Giveaway ni yang berlangsung dari 10-13 June 2016 sahaja”


Pendapat Anis,, 

Blog NurAlja kemas dan cantik. By the way mudah untuk cari apa yang Anis nak cari. Rasanya bukan Anis sahaja, mungkin juga memudahkan orang lain :) Warna background blog pun lembut je, sedap mata memandang. Semoga terus berblogger okey.

Saturday, 11 June 2016

Segmen Zaman sekolah




Assalammualaikum dan haiii. Dah lama Anis bookmark Segmen Zaman Sekolah by blogger Numigx nih. Actually tak ada sesiapa pun tag Anis cuma haritu dalam whatsapp group, blogger Numigx  ada ajak join, so sekarang ni.. Ada masa terluang, Anis join. Lagipun tajuk pun macam best je. Yelah, Anis dah tinggalkan zaman sekolah tujuh tahun yang lepas.. Lama kan? Oleh itu, malam ni.. Anis try balik kenang memory zaman zaman sekolah dulu. Zaman sekolah memang best sebab kita yang mencorakkan semua (^______^)


Selepas tamat sekolah kebangsaan, Anis ditawarkan untuk ke sekolah tinggi kluang, johor. Sebelum tu, Anis bersekolah di sekolah kebangsaan abdul rahman yassin, kluang dari darjah 3 sehingga darjah 6. Dari darjah 1 sehingga darjah 2, Anis bersekolah di sekolah kebangsaan kampung melayu, kluang. Korang tahu sebab apa Anis tukar sekolah? Sebabnya, time daftar darjah 1, sekolah kebangsaan abdul rahman yassin tu tak siap lagi, then time Anis nak masuk darjah 3 tu, barula sekolah tu siap. So kena transfer la masuk sekolah baru. Yang sedihnya, Anis dapat kelas yang last sekali, kelas tabah. Time sekolah kat kampung melayu tu, Anis dapat naik satu kelas kot.. Dari kelas cempaka naik kelas teratai. Seronok. Tapi malangnya, seronok tu separuh jalan je sebab pergi sekolah baru kena duduk kelas last, alasannya.. Encik abah daftar lambat T.T


Redha je la nakkk. Alhamdulillah.. Naik darjah 4 tu.. Anis lompat terus kelas no 1, kelas gigih. Berkat usaha gigih katanya |hihihi| Anis duduk kelas gigih sampaila darjah 6. Naik sekolah menengah tu, okey je.. Dari tingkatan 1 sehingga tingkatan 3, pegang jugak jawatan.. Perpustakawati. Kononnya rajin laa..Masuk tingkatan 4 dan 5, malas dah |hahaha| Rasanya tak ada cerita yang menarik kot zaman sekolah menengah cuma di situ Anis belajar untuk mengenali apa itu erti sahabat dan sahabat Anis tu pun dah kahwin dah. Alhamdulillah. Lepastu, ada jugakla berbakti melukis mural kat dinding sekolah. Tapi tak tahu la tu sekarang ni still ada lagi ke tak mural tu. Naik tingkatan 4 sehingga tingkatan 5, Anis ambil subjek sains + tasawwur islam dan pendidikan seni visual. Macam kelakar dengan pendidikan seni visual, sampai ke hari ini.. Anis tak suka seni. Ambil subjek tu pun sebab terpaksa. Yang peliknya, seni tu boleh sumbang A pulak dalam spm |hahaha|


Habis spm, kawan kawan kelas pakat pilih course untuk upu yang berkaitan dengan pendidikan seni, tapi Anis? |hahahaha| Ada aku kesah dengan pendidikan seni? Sikit pun tak kesah. Dapat keputusan upu tu, ramai dapai uitm machang dan sambung dalam jurusan seni visual. Korang nak tahu kenapa anis tak nak sangat sambung study dalam bidang seni? First, tak suka melukis, yang keduanya, Anis tak suka p interview.. Bidang seni visual tu ditemuduga kot. Tapi malang tak berbau, rupanya Allah dah atur cantik dah.. Untuk jurusan town and planning di uitm, Anis kena p temuduga tapi time ni dah matang sikitla. Tak silap Anis.. Time tu umur 20 tahun dah :D


After spm, Anis tidak ditawarkan pun untuk masuk universiti mana mana. Tak ada rezeki kan. So sambung form 6 aka pra u.. Anis tak sambung terus di sekolah tinggi kluang sebab sekolah tu hanya ambil bidang sains. Anis ditawarkan ke sekolah menengah kebangsaan tun hussin onn, kluang dalam bidang sastera. Alhamdulillah. Rasanya macam dah dekat dengan minat |huuuu| Kat sekolah tu, Anis ambil subjek bahasa melayu, ekonomi.. semua la yang biasa dan tambah geografi. Anis lebih minat geografi dari sejarah. Rasanya macam penat pulun sejarah time spm dulu. Kawan tanya kenapa tak nak ambil sejarah? Anis hanya geleng kepala. Tak termampu nak menghafal lagi dari kulit ke kulit |hihihi|


Zaman form 6, Anis duduk kelas no 2 yang terdiri dalam kalangan semua perempuan. Dan mereka ni dalam kalangan kaum india. Anis dan fana je melayu. Time nak dekat deepavali, mereka yang india ni ajar kami berdua buat kolum. Seronok beb. Pengalaman baru tu. Tapi Anis sempat belajar form 6 setengah tahun je sebab lepastu Anis ditawarkan untuk sambung belajar di inspen dalam bidang penilaian hartanah. Lepas Anis berhenti form 6, fana pun berpindah ke batu pahat. Begitula riwayat cerita form 6 Anis. Pada mulanya, cikgu kelas Anis sendiri tak bagi pergi tapi demi cita cita encik abah, Anis terpaksa pergi dan Anis kuburkan  saja cita cita Anis untuk sambung belajar di upm lepas habis form 6. Tapi sekarang Anis tak kesah pun sebab hala tuju pilihan encik abah adalah tepat bagi Anis (^____^)


Yang paling syok sekali zaman sekolah menengah ni, eh. Tadi kata tak ada apa yang best.. Sekarang ada pulak. Maaf, baru teringat |hihihi| Anis dapat hadiah skuter dari encik abah sempena result pmr.. So naik tingkatan 4 tu, Anis dah bawak skuter sendiri ke sekolah. Seronok tau! |hahaha| Tak payah lagi balik jalan kaki, tak payah lagi nak tunggu uncle bus dan tak payah lagi susah susah nak naik bus tambang. Serius weh, Anis pernah balik jalan kaki dari sekolah ke rumah. Bukan sekali dua tapi banyak kali jugak. Mungkin sebab tu jugak encik abah decide untuk belikan Anis skuter. Syukur. Pengalaman yang dikongsi ini, anda yang lain memang tak tahu dan mungkin encik tunang Anis sendiri tak tahu. Kalau beliau baca, mesti terkejut punya dan buat pengetahuan anda semua, Anis dan encik tunang adalah satu sekolah menengah tapi tak pernah berjumpa dan tak pernah tahu pun yang kami satu sekolah. Bila Allah pertemukan kami di Inspen, memang terkejut. Wow! Satu sekolah rupanya. Kenapa macam tak familiar je muka? Macam macam persoalan di benak fikiran. Allah Maha Kaya ;)


" Mungkin kita pernah berselisih bahu tapi kau tak menyangka bahawa akulah penyempurna tulang rusukmu suatu hari nanti "





Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROSE

*STICKY POST*



Hai semua! Hari ini kami Nalmr Blog dan SASSYROSE ingin jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama memeriahkan GiveAway yang kami adakan ini. Hadiah menarik akan diberikan kepada pemenang-pemenang bertuah. Kami dari SASSYROSE selaku penaja utama GiveAway ini.

SASSYROSE merupakan kedai muslimah online yang mula beroperasi dari tahun 2015 sehingga kini. Konsep SASSYROSE adalah untuk mewujudkan pakaian muslimah yang sopan, sederhana dan cantik untuk si pemakai. Jubah keluaran SASSYROSE adalah sangat selesa dan merupakan jubah murah 2016. Bukan itu sahaja, tunic dan top SASSYROSE juga pastinya dapat memikat para pelanggan untuk mencuba produk terlajak laris ini. Pelanggan juga boleh ke laman web kami di www.sassyrose.my untuk pembelian secara online dengan lebih pantas dan mudah.

Antara Produk Yang Hangat di SASSYROSE adalah : 

Jubah Bahyea - Jubah Bahyea diperbuat dari material bermutu tinggi Como Crepe dan dihiasi dengan panel French Lace. Terdapat 4 pilihan warna menarik yg pasti memukau iaitu Ruby, Turquoise, Emerald & Sapphire. Didatangkan dalam saiz XS, S, M, L & XL. Lebih menarik, jubah ini juga nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada dan lengan), mempunyai poket, patuh syariah (labuh & longgar), tidak jarang, mudah digosok, tidak mudah kedut, selesa & ringan dipakai

Olivia Tunic - Olivia Tunic diperbuat daripada high quality Material Satin Saluna (bukan macam Dull Satin ye) dan boleh didapati dengan 3 warna yang gorgeous;Teal, Purple & Burgundy. Tunic ini boleh didapati dengan saiz S hingga XL. Bukan itu sahaja, Olivia Tunic juga nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada dan butang di hujung lengan), kain sejuk, boleh dipakai casual @ formal, 2 poket sisi kiri kanan, patuh syariah, tidak jarang, tidak stretchable, selesa & ringan dipakai

Nadine Tunic - Nadine Tunic boleh didapati dalam 4 pilihan warna iaitu Emerald, Sapphire, Turquoise & Ruby. Diperbuat daripada high quality Como Crepe dengan FREE SIZE from M up to L. Nadine Tunic juga merupakan nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada), poket kiri dan kanan, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), tidak jarang, tidak stretchable, mudah digosok, tidak mudah kedut, selesa & ringan dipakai.

Qamila Top - Qamila Top diperbuat daripada high quality Moss Crepe dan boleh didapati dengan 3 warna menarik;Camel, Brick & Moss Green. Nursing dan Wudhu' friendly, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), material berat & tebal (tidak perlu inner baju), design sesuai untuk semua jenis badan, sejuk dan flowy

Kebaya Kardigan - Kebaya Kardigan direka dgn fungsi 2 in 1 boleh digayakan sebagai kebaya untuk majlis formal atau sarungkannya bersama t-shirt anda untuk gaya santai. 4 warna menarik;Camel, Brick, Black & Moss Green. High quality Moss Crepe dengan FREE SIZE from M up to XL, Nursing dan Wudhu' friendly, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), material berat & tebal, design sesuai untuk semua jenis badan, sejuk dan flowy



Testimoni daripada pelanggan kami : 



Untuk melayakkan anda menyertai GiveAway ini, anda perlu memenuhi beberapa syarat mudah yang perlu anda patuhi.

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Like facebook penaja.
SassyRose
Nalmr Blog

2. Follow instagram penaja.
SassyRose
Nalmr Blog

3. Follow Blog penaja
Nalmr Blog

4. Buat satu entry khas dengan tajuk 'Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROSE'

5. Copy Coding yang disediakan dan paste kan di html blog post anda.

6. Share/Ping artikel anda samaada di Babab.net, Facebook Personal anda, Fanpage, Facebook Group lain atau Google +.
7. Tinggalkan link entry anda di bahagian komen ini. 

Tarikh tutup pada 11 Jun 2016 jam 11.59 malam.


SENARAI HADIAH PEMENANG

Produk dari SassyRose x Tempat Pertama
Produk dari SassyRose x Tempat Kedua
Lyna Shawl by Alyachan.co x Tempat Ketiga

Pemenang dipilih secara random

Semoga berjaya semua.. Terima kasih

p/s : SORI CODING PANJANG PULAK . Selamat mencuba. Rajin rajin tag kawan ok?

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz


Friday, 10 June 2016

Segmen Encik Kidal : "Marhaban Ya Ramadhan"

KLIK SINI


Assalammualaikum semua. Harini dah ramadhan ke lima. Alhamdulillah. Macam mana puasa harini? Kena buat yang terbaik okey. Moga moga ramadhan kali ini lebih sempurna berbanding yang lepas lepas. InsyaAllah. Umur pun dah makin banyak kan? So fikir fikirkan la ye. |heee| Dikesempatan ini, Anis nak kongsi sikit tentang puasa iaitu perkara yang membatalkan puasa dan nikmat berpuasa :)


Source : Hoogle

Antara perkara yang membatalkan puasa :

  • Memasukkan sesuatu ke dalam rongga terbuka dengan sengaja seperti di dalam mulut dan lain lain
  • Kedatangan haid atau nifas
  • Muntah dengan sengaja [kalau termuntah, dimaafkan]
  • Gila walau sekejap
  • bersalin

Nikmat berpuasa :

Salah satunya adalah ketika berbuka puasa la kan? Siang tu kita puasa dengan menahan diri dari melakukan perkara perkara yang membatalkan puasa dan time maghrib tu kita berbuka.. Ya Allah, memang nikmat kan. Alhamdulillah. Nikmat tu hanya Allah sahaja yang tahu. Satu lagi, bila dapat berpuasa dengan keluarga tercinta. Bersyukur sangat. Tapi kali ni, 30 Jun 2016 baru Anis dapat berpuasa dengan keluarga sebab sekarang ni tengah road to final. Doakan Anis okey, semoga Allah permudahkan segala urusan Anis. InsyaAllah. Lastnya selamat berpuasa semua ^^



Source : Google
Email - annyss_annyssa@yahoo.com

FIRST GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BY AYU BARBYDOL

... Assalamualaikum ...



FIRST GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BY AYU BARBYDOL bersempena bulan ramadhan yang mulia nie. Ayu mencari TIGA PEMENANG BERTUAH !! yang akan memenangi
TUDUNG & SIMKAD ONE XOX. Giveaway terbuka kepada semua blogger di Semenanjung Malaysia dan dapat mengeratkan lagi silratulrahim bulan ramadhan yang mulia ini. Bermula pada
07 June 2016 ~ 30 June 2016 dan tamat pada jam 12.00 pm

Syarat-syaratnya ialah :-

1. Buat 1 entry yang bertajuk FIRST GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BY AYU BARBYDOL
4. Follow Instagram : Ayu Barbydol , De'Ayu Boutique & MMP
5. Copy code dibawah dan paste diruangan HTML okey !!
6. Tinggalkan link di Comment di bawah ini
7. Giveaway terbatal jika penyertaan kurang daripada 30 orang

Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

KLIK SINI


Jom join? Akan tamat pada 28/6/2016 - 12.59 malam

First Giveaway by Anis Khalilah




Assalammualaikum dan haiii semua :) Alhamdulillah. Anis dah janjikan haritu nak buat giveaway. Alhamdulillah, dengan izin Allah.. Harini, 10 Jun 2016 bersempena dengan hari kelahiran puan ibu.. Anis lancarkan First Giveaway By Anis Khalilah. Moga moga giveaway ini berjalan dengan lancar dan mendapat sambutan la hendaknya. InsyaAllah. first time buat giveaway nih dan alhamdulillah, orang tersayang pun ada sponsor. Semoga berlipat ganda rezeki encik sponsor. Amin. Giveaway ini akan berlangsung selama 2 bulan tiga hari iaitu dari 10 Jun 2016 sehingga 13 Ogos 2016. Al maklumla nak amik tarikh istimewa. So, jom kita tengok HADIAH dulu . . 


2 PEMENANG - JUBAH DANIA PATCH




3 PEMENANG - TUDUNG BAWAL



3 PEMENANG - FRIDGE MAGNET




4 PEMENANG - TOPUP RM5

source : google


Di sini, Anis ingin mencari 12 orang pemenang yang bertuah. Pemilihan pemenang dibuat berdasarkan hasil karya yang menarik dan kreatif. Cewahhh. Nak tahu apa dia? Jom kita tengok syarat syaratnya dahulu. Tak susah pun. Jangan khuatir. Jangan risau. 

SYARAT SYARATNYA ADALAH : 

i. Follow blog ini - antara aku dan kau *

ii. Follow instagram - anis_khalilah *

iii. Buat entry yang bertajuk - First Giveaway by Anis Khalilah. Di dalam entry tersebut letakkan banner giveaway di atas dan BACKLINK ke entry ini semula. *

iv. Ceritakan serba sedikit tentang ibu anda atau kenangan manis bersama ibu anda atau apa apa yang berkaitan dengan ibu. Ikut kreatifan anda sendiri. *

v. Publish entry anda dan tinggalkan url entry tersebut di ruang komen entry ini sahaja.


Selesai. Senangkan? Pemilihan pemenang akan dibuat berdasarkan syarat syarat yang dipatuhi atau pun tidak. Anis akan cek satu persatu supaya tiada isu berat sebelah. Senarai peserta akan di update dari semasa ke semasa.. InsyaAllah, lepas Anis habis exam.. Lepas 12 Julai 2016. Pemilihan pemenang jugak bukan berdasarkan pendapat Anis seorang tetapi akan dipilih oleh puan ibu sendiri dan encik sponsor. Keputusan adalah muktamad. Harap sudi join. Ajak kawan kawan lain untuk join jugak okey ^^


Selamat Maju Jaya & Good Luck!!!

Wednesday, 8 June 2016

GIVEAWAY : PERENCAH IKAN BAKAR BY AZATIESAYANG

KLIK SINI

Jom join! Tamat pada 10 Jun 2016

Contest Jubah By Zaza Iman

www.zazaiman.com ( link kan ) merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.

Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman

Contest Jubah By Zaza Iman

Berita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana hadiah yang ditawarkan adalah :

HADIAH YANG DITAWARKAN 

1 x Miri Jubah @ Riya Baju Kurung By Zaza Iman
1x RM10 Topup by Tengkubutang


Nota ** 
seorang pemenang yang berjaya boleh memilih sama ada mahu
jubah merah atau baju kurung hitam

Sekiranya baju yang dipilih kehabisan stok, maka baju lain akan digantikan dimana anda juga boleh memilih SATU dari  beberapa pilihan yang ditawarkan

Yeahhh..best kan??

Kalau korang nak join boleh klik SINI .   ( copy sampai disini )

GIVEAWAY BUKU {PRE-LOVED} JUN 2016

KLIK SINI


" Membaca itu jambatan ilmu. "

Betul tak? Di kesempatan cik blogger nak bagi pre-loved book.. Waaa seronoknya. InsyaAllah dapat kalau ada rezeki kan? Kalau diikutkan keinginan nak buku apa? Anis lagi prefer buku yang bertajuk Kembara Afghanistan by Siti Noridah Ab Rahaman. Sebab apa? Sebabnya 1st baca review buku ni oleh tuan penganjur, ehhh. beraninya dia.. Padahal dia perempuan, berani betul sampai ke Afghanistan. Berliku liku jugak la perjalanan ke sana. Sampai ke tahan dengan tentera. Anis suka buku macam nih sebab buat kita lebih tertanya dan tanya dan tanya apa akan berlaku selepas itu. 


Okey la, giveaway ini akan tamat pada 20 Jun 2016. Jangan lepaskan peluang keemasan ini okey. Good luck! 

Segmen Sally nak bagi Kad Raya 2016!

KLIK SINI


Assalammualaikum!! Nak kad raya tak? Bestnya kalau dapat kad raya pada zaman era kini |heee| So korang pun nak kad raya free? Jom join Segmen blogger Sally ni. Tamat pada 26 Jun 2016. Good luck!!! Selamat berbuka puasa ^^

Friday, 3 June 2016

Pemenang Giveaway Spicy Ramen Challenge by Blogger Rrai

CEK SINI

Assalammualaikum dan haiii. Petang petang macam ni, rasa free sikit. So bukak blog, blogwalking sat dan terjumpa nih. By the way blogger Rrai dah pun umum pemenang untuk Giveaway Spicy Ramen Challenge. Korang semua dah cek belum siapa pemenangnya? Mana tahu korang sendiri yang menang? Tak ke bertuah. Tunggu apa lagi, boleh cek SINI. Pemenang untuk kesemuaannya adalah seramai 11 orang. Ramai jugak kan? Siapala yang bertuah menjadi 11 orang tu (^_____^)


Kepada kesemua pemenang, setinggi tinggi tahniah diucapkan. Lepasni, boleh la try ramen pedas giler tu |hahahaha| Aku pun join jugak giveaway tu tapi tak menang pun. Tak bertuah macam uolls |hahaha| Tapi tak apa tak menang pun sebab kalau menang, tak ke haru sebab aku pun join sponsor dengan blogger Rrai. Macam tak syokla kalau menang, rasa macam ramen tu aku sponsor untuk diri sendiri |wakakaka|

Now, sila cek nama anda, mana tahu anda bertuah kan. Blogger Rrai bagi masa sehingga 12/6 nih untuk beri segala detail untuk proses pengeposan. So uolls yang menang tu, sebelum 12/6 cepat cepatla bagi detail. 13/6 tu, sesiapa yang tak tuntut hadiah, beliau akan cari pemenang baru. Yehuuuu. Then, satu lagi maklumat.. Kalau korang bagi detail tu awal, ramen akan di pos pada hari isnin nih 6/6.. Cepat korang bagi detail, cepatla dapat makan ramen |hihihi| Sekali lagi, tahniah kepada semua pemenang. Till meet again. Assalammualaikum ('',)

Thursday, 2 June 2016

Pencari Bloglist Jun '16 by Beeha Azman

JOIN

Penting : Akan tamat pada 4 jun 2016 mengikut waktu US. Huu.

 Belajar kat sana, so ikut waktu sana la.

 Good luck!

Mini Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy, bulan Ramadhan Al Mubarak,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 




Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin




Wednesday, 1 June 2016

GIVEAWAY KAD RAYA 2016 BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

KLIK SINI

Hai uolls. Jomla join segmen by blogger Kathy R'bain dan blogger Cik Akak. Ia berlangsung selama 5 hari je. Mereka mencari 20 orang pemenang. Seorang pemenang akan mendapat 2 keping kad raya. Yeayyy! Good luck!

SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM

KLIK SINI

Assalammualaikum dab haiii :) Last minit join. Hahaha. Segmen akan tamat pada pukul 10 malam nih. Actually, first time tengok blog kak shida.. Wow biru. Cantiknya.. Nampak lembut je warnanya. Combination putih dan biru.. Memang nampak wow. Blog nampak kemas dan mudahla untuk mencari apa yang ingin dicari. Hihi Semoga terus berjaya dalam bidang blogging ye. InsyaAllah.
Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png