Thursday, 27 April 2017

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Sumber Gambar



Tak ada blog boleh join. Tak ada instagram tak boleh join . Haha ^^ Tamat pada 9 Mei 2017

Good Luck! ^^


Monday, 24 April 2017

Journey 12 : April Story

Ini je sempat dicandid untuk kenangan ^^
Assalammualaikum dan hyee semua ^^ Lama betul tak menaip. Sebab tak tahu nak update apa? Kalau update pun, takut merapu je. So tak nak nampak suram blog, join je la giveaway dan segmen. Yang mana sempat nampak je la giveaway yang hamba join tu |hahaha| So buat apa cuti ni? Aku macam biasa la, bukak laptop.. Hasrat di hati nak sambung buat fyp dan assignment tapi itu la, sekadar tengok je. Satu apa tak buat pun. orang kata feel tu tak sampai lagi ^^

Alhamdulillah, semester ni Sabtu bersamaan 22 April 2017, kali kedua aku keluar dari uitm. Trip kali ni ke klcc sebab ada iproperty.com Home & Property Investment Fair. So memang ada kena mengena la dengan course dan subject aku ambik pada semester ni. Ia berkaitan dengan development! ^^ Dekat sini banyak booth tentang development yang dibukak, dorang ni jugak dalam kalangan developer, banker, interior designer dan lain lain lagi. Selain dapat ilmu, ofcouse la kita orang pergi kutip cenderahati. Yang syoknya duk kutip beg tu la.. Dalam beg tu biasala, ada pen.. Notebook.. Best dapat benda free (^_____^)

Dekat fair ni jugak ada game, so kita orang pun join la sambil sambil interview individual dekat booth tu yang berkaitan assignment, best jugakla la game dia.. Penganjur minta untuk full kan bahagian kertas yang perlu dicop dari booth yang tertentu. Kiranya siapa dapat 3cop dah boleh dapat reward la. Banyak jugak hadiah yang ditawarkan seperti chicky, ibu chicky |hahaha| tshirt, notebook, baucer dan lain lagi. Tapi rezeki aku dapat chicky. Dua kali main cop cop tu.. Dua kali dapat anak ayam T.T

Tapi aku tak sedih pun sebab aku dapat jumpa Amal. Yes, my ex classmate. Alhamdulillah.. Kalau dah jodoh, tak kan ke mana kan? Kami pun round klcc dan pergi makan. Sampai tak masuk seminar yang lecturer suruh masuk |huhuhu| Tak apa, janji lepastu kami masuk balik dewan tersebut dan  ajak Amal sekali join. Satu hari yang amat menggembirakan walaupun sebenarnya sangat penat. Siapa kata jumpa kawan lama tak seronok? seronok wooo.. Rasa macam " sanggupnya dia datang klcc sebab nak jumpa? pantas dan efficient pulak." Ingatkan memang tak ada jodoh dah nak jumpa sebab lepas ni dia nak sambung belajar dah. Good luck Amal (^_____-)

Beli apa kat klcc? |hahaha| Apa punya soalan? Actually tak rasa pun nak beli apa apa sebab niat di hati nak shopping kat kelantan nanti :p Mid semester semakin hampir dah ni, tak sabar nak balik kelantan.. Lepastu terus balik kedah. Alhamdulillah, semoga Allah lindung perjalanan ni. InsyaAllah, kalau tak ada apa apa aral.. Boleh kite ke sempadan kelantan tu.. ke hanya tengok dari jauh. Masih dalam perancangan. Allah izin, kite p okay 0.-

InsyaAllah, isnin bersamaan 1 mei 2017.. Bersempena ulangtahun perkahwinan ibu dan abah yang ke 26 tahun serta majlis perkahwinan encik sepupu.. Diri ini akan berusaha untuk ada di negeri jelapang padi. Aiii, sampai ke kelantan bawak diri? |hahaha| Okay lagi kelantan, kalau kashmir, hang nak kata apa? Tak ada la, saja nak p kelantan sebab nak tengok barang barang sikit. Depa kata kat sana murah :)

So semoga apa yang dirancang pada minggu ini berjalan dengan lancarnya. InsyaAllah. Esok kami ada dua lagi presentation. Moga dipermudahkan.. Doakan kejayaan kami semua. Okay la, cukupla sampai di sini dulu. Jaga diri. Jaga solat. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga hubungan dengan encik abah dan puan ibu serta jaga hubungan dengan orang sekeliling. Assalammualaikum! ^^

1st Giveaway By The Aaisy

KLIK BANNER


Jom ramai ramai join sebelum terlambat. Tamat pada 29 April 2017. Good luck! ^^

1st Giveway By FWS

KLIK SINI

Jom ramai ramai join. Tamat pada 1 Mei 2017. Good luck ye! ^^

ig : anis_khalilah

Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu

KLIK SINI

Jom ramai ramai join dan support blogger ucing nih ^^ Tamat pada 26 April 2017 tau. Selamat bersegmen semua! ^____^

JOM JOIN GIVEAWAY JIAKREATIFELT!

KLIK SINI

Jom join memandangkan masih ada masa lagi ni!!! Akan tamat pada 27 April 2017. Good luck! dan selamat bergiveaway ^^

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

KLIK SINI

Jom ramai ramai join. Mudah dan simple je syarat untuk join tau. Tamat pada 18 Mei 2017. Good luck! ^^

Sunday, 23 April 2017

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.

Copy dan klik banner untuk penyertaan

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.


Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict

Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Segmen 'I AM BLOGLISTED BY MRS PIP'

KLIK SINI


Jom join. Syarat syarat untuk join adalah sangat mudah dan simple. Untuk join, klik je banner okay? ^^ Good luck dan selamat bersegmen. Tamat pada 30 April 2017. Jangan ketinggalan!

Thursday, 13 April 2017

Mini Giveaway By Wawa

Klik Sini 

Jom join sebab masa yang tinggal tak berapa lama lagi tau. Jom support! ^^ Good luck!

7 April 2017 sehingga 30 April 2017

SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ?

Klik Sini!

Saya? Orang Kedah ^^

Jom join, sampai 12 Mei 2017 je tau :)

Pelamin anganku musnah .



Masihkah dengan janjimu. Apapun jadi akulah pilihanmu. Engkau sanggup hapusi cinta yang lalu. Ku angankan pelamin indah untuk kita berdua singgah. Sayangnya, semua musnah T.T

Fuhhh, lirik lagu memang membawa makna yang mendalam gituuu. Menusuk kalbu. Siapa yang pernah merasai macam dalam lagu ni? harap bertabahlaa. Mungkin tiada jodoh anda dengan dia. Jangan risau, Allah dah atur sebaik baik perancangan. Walau pahit, telan je laa ^^

Friday, 7 April 2017

I Love Blogging With Sis Hawa and Her Sponsors

Klik Sini


Jom join! ^^ Lima belas pemenang dicari tau! Mana tahu terselit ke rezeki di sini.. InsyaAllah :)

Apa yang menyebabkan saya seronok untuk terus menulis blog? 

Bismillahirahmanirahim... Okay, salah satunya menulis ni adalah untuk menyebarkan sesuatu ilmu yang kita tahu tapi orang lain tak tahu. So sharing la apa yang kita tahu. Actually, saya banyak share tentang apa yang saya lalui, contohnya macam ekspo selangkah ke Uitm hari tu, berkaitan belajar di Inspen, penjagaan anak kucing dan lain lain lagi.

Keduanya, benda yang buat saya untuk terus menulis ini adalah saya tak nak hilang kenangan dalam hidup saya. Banyak kenangan yang saya coretkan di sini. Saya tak pernah padam walaupun bila tengok entry zaman tok kadok dulu, rasa macam.. Ehhh, apakah? Apa benda la yang aku merepek menaip dulu? |hahaha| Kadang malu jugak baca coretan yang entah hape hape tu.

Ketiganya, benda yang buat saya terus menulis adalah sebab anda semua! ^^ |hehehe| Sweet tak? Yes. Saya sangat menghargai anda semua sebagai follower saya. Thanks sebab sudi support saya dari awal hingga saat ini. Ini adalah point yang best yang buat saya seronok dan happy untuk update entry. Alhamdulillah ^^

Keempatnya, Saya suka join giveaway dan segmen. Sangat suka. Kalau ada masa lapang, insyaAllah.. Saya akan join dan support giveaway dan segmen anda semua. InsyaAllah. Doakan saya agar terus menulis blog ye. Amin ^^

Itu je la kot. Terima kasih. So, jom la join.. Saya pun nak tahu jugak apa yang menyebabkan anda rasa seronok dan happy untuk menulis. Giveaway ni sampai 16 April 2017 tau! Good luck! ^^

1st Giveway By FWS

Klik Sini


Jom ramai ramai join. Bermula 1 April hingga 1 May 2017! Good luck! ^^

Ig : anis_khalilah

1st Giveaway by Ravishing Obsession

CLICK HERE

Bermula 7 march 2017 sehinga April 2017.. Good luck!!!

Giveaway by Hanis Masturina

Klik Sini untuk Join!

Jom ramai ramai join untuk memeriahkan giveaway blogger Hanis. InsyaAllah, ada rezeki boleh menang novel rahsia tu |hahaha| Korang, giveaway ni sampai 12 april tau. Jangan terlambat pulak untuk join. Good luck! ^^

Senarai Nama Peserta Mystery Contest by Butik Julita Anje!



Assalammualaikum semua! ^^ Alhamdulillah. Thank you very much sebab sudi join contest ni. Anis happy sangat sebab para blogger sudi join dan support Anis serta support juga Butik Julita Anje nih. Terima kasih sekali lagi. Contest ni tak tamat lagi tau.. So siapa yang tak join lagi.. Boleh join... Mudah mudahan ada rezeki terselit di sini. InsyAllah. Sekarang Anis nak update senarai nama yang dah join... So boleh follow dan blogwalking. Terima kasih!  (^_______^)

TAMAT PADA HUJUNG BULAN 4 NI YE :)
















Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png