Amazin' Ramadan Special - Celebrate heriatge flavours with a modern & healthy twist!

Friday, 15 March 2013

JPA Splash III


Assalammualaikum semua (^___^) 
Maaflah kerana makin menyepi. Biasa la busy memanjang. Kalah perdana menteri kan? |hohoho| Cuba bayangkan test, kuiz, toturial tiba-tiba dengan camping lagi. Hadoii. Memang penat giler la ceritanya kan. Okey, siap sedia dengan kekuatan mental dan fizikal je la. Lagi satu, time management memang-memang dituntut kali ini. If time management serabut. Bye. Bye aje la. Memang tak mampu buat semua ni :)

Firstly JPA Splash. Alhamdulillah selesai sudah penyeksaan ini. |hehehe| Sebenarnya ini adalah anjuran Uitm Perak Civil Defence. Kiranya macam aktiviti tahunan la. Aktiviti ni memang memenatkan tambah pulak disiplin yang ketat. Rasa macam nak nangis je |hahaha| tipu je :p Serius, siapa bercita-cita nak jadi tentera lepaskan aktiviti macam ni dulu. Sebabnya bila dah lepas aktiviti macam ni, insyaAllah makin mudahlah mental dan fizikal akan terima benda yang lebih teruk lagi. 

Para Komander :)

Siapa sedia untuk berjuang :D


Saya sayang tempurung saya :)



Berakit. Sungai Perak.


Baris. Baris. Baris.


water confident

Kami!! Group lima!

Siap sedia nak turun ke dalam air.


:)

Intan mengelamun sorang-sorang :p


Ainis kat tengah-tengah tu. Itu je yang paling penting :)


Mari memasak. Cer cari saya!
Sebenarnya, just nak tunjuk gambar je. |huhuhu| Gambar dapat menceritakan segalanya. Hakikatnya, sekarang ni dalam otak tak ada idea apa-apa untuk diceritakan. Sorry. Lastly, rugi bagi sesiapa yang tak join tu. Korang tak jumpa abang jajahan (gajah) Korang tak jumpa Puma (sila rujuk sendiri, binatang ni ada kat jenama puma tu) Korang tak jumpa tali pinggang (ular) dan korang tak jumpa binatang yang berekor pendek. |hahaha| Jakun sekejap -.- Pengalaman night walk melalui Banjaran Titiwangsa tu memang menggerunkankan. Asyik berdebar je. Hutan tebal, dalam kepala asyik terbayang maybank (harimau). Yang tak boleh lupa, setelah penat berjalan, jumpalah Empangan Chenderoh, Empangan pertama di Asia dan empangan pertama di Malaysia. Teruja sangat. Sepanjang night walk, banyak jugakla jumpa sesuatu yang buat aku teruja. Contohnya, dalan hutan tu ada batu besar yang setinggi pokok kelapa, memang tinggi la. Lepas tu ada jumpa pokok besar dan batang dia macam celoreng baju tentera. SubhanaAllah. Kuasa Allah kan? :D

Aku ada cerita tentang ni semua kat ibu tapi ibu mintak aku cerita lagi time balik rumah nanti. Ibu cakap, abah jeles bila ibu je dengar cerita aku. |hahaha| Abah demam. Okey abah, semoga cepat sembuh ye. Anakmu sentiasa mendoakan kesihatan abah. Bukan abah sahaja malahan ibu dan adik-adik jugak :) sambung balik cerita tadi.. Sepanjang night walk, kaki dan badan aku asyik gatal je. Rupanya en pacat lebih bijak menguasai darahku. So aku biarkan sahaja sebab en pacat hisap darah kotor. Yang paling teruk kat kaki la. Still ada kesan sampai sekarang. Ntahla.

Finally, jaga diri. Jaga solat. Jaga akhlak. Jaga hubungan denganNya. Jaga hubungan dengan ibu bapa dan jaga hubungan dengan orang sekeliling. Asslammualaikum. 


5 comments:

  1. BESTNYERRR.AQ ORG PERAK PON TAK PEGI LAGI INTAN SURAY NEH.HEHE.:)

    ReplyDelete
  2. hahaha. pergi la.. best giler (^_____^)

    ReplyDelete
  3. :) pnh g tengok je.hehe. matahary aka ana <3

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png