Amazin' Ramadan Special - Celebrate heriatge flavours with a modern & healthy twist!

Friday, 20 January 2012

Mukim : Bandar Gurun

 
Cer teropong peta tersebut dan cari di manakah Mukim/Bandar Gurun.
Cer Cari. Cer Cari =,=
Ni nak cerita sikit,,cuti dua hari ni aku berjalan-jalan ke Gurun a.k.a rumah kawan aku
Kawan seLatihan Industri.. huhu. Cam pelik je ayat tuh.. haha. Forget about it. Tak penting pun.Bukan tue yang aku nak cerita. :p
Walaupun aku ni 'Johor mari' aku tahu tau tentang jalan nak pergi Gurun ni.. Tahu pun sebab selalu pergi inspection kat sana..ha3
Setelah searching-searching kt kawasan ni,,yup ia adalah kawasan yang boleh buat seseorang tue tenang
Almaklumla kawasan kampong kn,,ade ape?
Tengok kiri bukit tengok kanan pokok tengok atas pokok-pokok getah tengok bawah pokok-pokok kepala sawit.
- hijau kot-
1st aku menunggang motor ke destinasi cinta ini..hee,,
Uiiii,,kemain jauh kot..huhu tapi itu la pengalaman
Dapat jugak bawak motor jalan jauh-jauh
-Seronok- (",)
Ibu abah ok je bila aku cakap nak ikut intan balik rumah
Tapi,,T.T
Cik abg,,=,=
Faham-faham la dia tue...
Dia cakap jauh macam dari Kluang ke Batu Pahat atas sikit Batu Pahat,Muar
Haiyaa...Yang penting aku dah sampai Gurun dah :p
Terima Kasih ye Encik KA kerana risaukan keselamatan saya ni =,=
Pandai la saya jaga diri saya ni,,kan saya dah 20 tahun hoho..dah besar pun.
Best jugakk Gurun ni,,dapat jugak aku buat inspection kat kandang lembu tue
Comel you lembu-lembu tue..hahahah

So bagi mereka-mereka yang inginkan ketenangan atau ingin mencari ketenangan Gurun ni pun sesuai jugak
Jauh dari hiruk pikuk bandaraya tue. Sepanjang aku kat sini
aku tak dengar langsung bunyi kereta motor lori bas
kalau dengar pun bunyi motor kereta abah intan..hehe
Sekian
Kita bertemu lagi di lembaran akan datang -,-



No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png