Amazin' Ramadan Special - Celebrate heriatge flavours with a modern & healthy twist!

Saturday, 19 November 2011

fasi oh fasi

salam satu malaysia semua....,,,

Ohhh???Fasi oh fasi....Ya,aku terpilih dalam kalangan 15 orang itu...Alhamdullilah.
Dapat juga aku merasai pengalaman yang bagi aku bukan senang untuk merasainya....
8 orang perempuan dan 7 orang lelaki yang bertuah itu....Menjalankan tugas dengan penuh tanggungjawab.
Ya,aku merasai tanggungjawab terhadap adik-adik kami...Kami sudah lakukan yang terbaik..:)
Walaupun sudah 3 minggu berlalu Minggu Jalinan Mesra itu, kenangan itu masih berlegar-legar di minda ku ini
Sukar dilupakan,,memang memang sukar dilupakan....
Start malam sebelum MJM berlangsung,kami 15 orang fasi telah diberi taklimat untuk memudahkan dan melicinkan perjalanan MJM kelak.
Aku diberi tugas di kolej kediaman siswi..Ini kerana bagi memudahkan para siswi mengetahui bilik masing-masing..Tugas ini aku berganding bersama kakak tersayang...Ya,,dia banyak membantu aku.
Serius aku katakan....Memenatkan,,,dengan melayan karenah ibu bapa para siswi yang bertanya itu ini... Kira tidak senag duduk la...Maybe dengan cara itu berat badan ku baleh dikurangkan...hahaha
Tapi,,first sebelum menjalankan tugas,aku balik bilik landing-landing dulu...huhu
Selesai hari pertama,,Hari kedua,ketiga menyusul.....
Bagi aku untuk hari seterusnya tidak la penat sangat sebab kami 15 orang ni bertugas bergilir-gilir,,
Cuma yang penatnya,,mengajar junior koir,choral speaking dan teater....
Kadang-kadang sampai ke malam....Tapi kami tidak la denda dieorang macam kami kena dengan fasi senior dulu...
Manjakan la junior....xlari ke mana dieorang....nanti nak jumpa dieorang jugak..
Huhhh,,bila kawan-kawan tanya handsome tak junior????aku hanya tergelak....Tipu la kata semua xhandsome,,,
Ada mata, ada hidung, ada telinga, mulut....perfect...
Handsome la tue kn???hohoho
Korang tengok la nanti sendirinye pun.....hehehe
Hari yang dinanti-nantikan.........Majlis Penutup MJM,,,
Huhhh,,video kami...fasi....tidak dapat ditayang buat adik-adik kami....
Laptop buat hal!!!!Tension aku....
Untuk persediaan media........bagi aku xperfect sebab ada berlaku perkara yang tidak di ingini...



Tapi bila sudah selesai semuanya,,,ku panjatkan syukur.......
Selesai sudah tugasku kami sebagai FASILITATOR MJM 2011/2012
Kami berjaya buat yang terbaik....Itu sudah cukup untuk kami membantu pihak INSPEN dan buat mereka tersenyum bangga..
Sekian
Terima Kasih




No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png