Amazin' Ramadan Special - Celebrate heriatge flavours with a modern & healthy twist!

Friday, 26 August 2011

Negeri Jelapang Padi.....

Assalammualaikum semua...=)
Aku dh dua ari di kampung....suasana memang best jika dibandingkan di bandar,,,walau cmne pn...hujan kerap turun di sini..yg xsyoknye...berair je halaman rumah..sungguh xseronok...nk pasang pelita lg la...hampehhh je...so,kampung ni ade baiknye dan ade yg xbaiknye..tapikan,aku sangat teruja bila balik kampung ni..xtau la knape...mybe,ramai saudara mara kot...
korang nak tengok x pic kawasan kampung aku???saje buat tatapan...
ni la rumah tok n wan aku...rumah dieorang di hujung kampung,,paling hujung la tapi xde la hulu sangat,,belakang rumah tue ade sawah padi..kecik2 dulu...memang seronok la main..pengalaman kena gigit dek pacat 2...huhu,,memang ade...walau cmne pn,,seronok jadi bdk2 kampung...=)
sebab munasabah aku sayang sangat negeri jelapang padi ni agaknye la kn...aku dilahirkan di negeri ni..itu yang dekat je ati aku pada negeri ni..tapi bakal2 tuttt tue...insyaAllah bkn orang negeri ni la...huhu.tergatal suda...ok,,kta smbg tgk pic lg k....


pohon bunga tok aku ni...rajin beno die menjaganye kn
Nampak x telaga pusaka tok aku 2???hehe....bahaya oiii time ujan2 cmni..klu jatuh dalam tue,,xtimbul2 dah.... dari pandangan ni...kita still boleh nampak GUNUNG KINABALU JERAI...Ala,gunung yang menjadi kebanggaan negeri Kedah tue...=) 
Hujan, hujan,dan hujan...sekarang ni hujan lagi tau....harap xbanjir la.....kesian orang,,dah dekat nak raye ni....
  1. sudah lah...memang banyak lagi aku nak tulis ni,,tapi tue la...mase xde...
  2. nanti ade mase aku sambung lagi k..
  3. daaa....
  4. salam
Sungai Petani, Kedah Darul Aman..=)

1 comment:

Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png