Wednesday, 22 January 2014

sweetmacamgula-gulakapas :)

comel kan? :)
Alhamdulillah. Ingat jugak adik-adik ni walaupun lambat bagi kad-kad cute ni. Sweet je :) Terima kasih untuk semuanya adik-adik sayang. Ni yang nak sayang lebih ni (^_________^)
Seriously, comel gler!!

Alhamdulillah. 
Every time.
Every way. 
Every second. 
Every situation. 
Every moment. 
Even every day. 
Syukur!

Jadikanlah ukhuwah seindah pelangi. 
Sesegar daun-daun yang menghijau. 
Sucikan hati seputih salju.

From : Kak Anis :)

cuma ujian.


4.51pm : Saya rasa tak sedap hatilah. Rasa macam nak nangis je.
4.56pm : Pergi solat eh? Cari ketenangan.

~ Aku hanya diam. Tak lama lepas tu aku tertidur. Terlupa seketika masalah.

5.13pm : Alat keluli berdering meminta untuk diangkat. Terkejut. Terjaga dari tidur. Deringan mati. Ahhhh!
               Masih menunggu, mana tahu pemanggil akan buat panggilan semula. Aku hampa. Pantas jari mula                  mendail nombor pemanggil tadi.

5.17pm : Pergi mana? kenapa saya call tak dapat?
               Mana saya tahu.
               Masalah line lagi la tu?
               Mungkin.
               Dah solat?
               Belum.
               Kenapa tak solat lagi? Kan saya dah suruh tadi?

~ Aku hanya diam.

Kenapa tadi awak call saya?
Dah. Pergi solat. Nanti saya bagitahu.

~ Lepas solat aku tunggu panggilan dari 'dia' tetapi masih hampa.

7.10pm : Ya Allah. Maaf, Letihnya la. Nak call balik tadi lepas awak solat.. tertidur lak.
7.18pm : :) Tak pelah. Awak letih.

7.37pm : ~ Selepas solat magrib alat keluli itu kembali berdering. 3 kali. Aku biarkan sahaja kerana aku masih bersama kekasih abadi. Tak lama lepas tu, ia kembali berdering.

8.02pm : Kenapa tak angkat tadi? Pergi mana? Buat apa?
               :)
               Luahkanlah apa terpendam di hati awak. Awak tak nak kongsi dengan saya? Luahkanlah. Kenapa                sedih sangat? Ada masalah apa? Ceritalah.
               Saya. Saya. Saya :')

# Terima kasih kerana meminjamkan telinga untuk mendengar. Terima kasih kerana meminjamkan hati untuk memahami. Terima kasih meminjamkan minda untuk beri pendapat dan kekuatan. Terima kasih. Alhamdulillah. Selamat malam.

-Khairil Azmi bin Hussin-
Allah beri ketenangan melalui dia. Alhamdulillah. 

Sunday, 19 January 2014

terjun ohh terjun

Tadi punya cerita. Tengok gambar je lah ye? Dah malam-malam ni malas pulak nak menaip. Lepas ni gerenti tak ada dah masa nak berblog semua. Memang tak dak pasai lah! |hahaha|

Pun Boleh!

Nampak ke? Ni teknik nak turunkan mangsa dari atas.

sebelah kiri jaga brek. sebelah kanan pemandu. Pastikan seimbang, kalau tak pengusung mangsa boleh terbalik!


Spiderwomen. Hebat koperal! ~ Perempuan!


Menyempat lagi!
# Bagi dan tunjuk gambar pun kecik. Macam tak bagi tengok je? |Huhuhu| Bukan apa, niat di hati nak berkongsi tapi privacy orang kena jaga jugak kan? Sekian. Assalamualaikum :) 

duapuluhdua

selamat hari lahir aniskhalilahbtabdulrani <3

Assalammualaikum semua, korang tahu tak tanggal enam belas haribulan hari tu genaplah umur aku dua puluh dua tahun? Tak tahu? Okey fine! Officially okey, dua puluh dua tahun. |Eleh, jeleslah tu umur kite sama dengan dia :P| Tapi apa-apa pun, alhamdulillah, Allah masih beri peluang lagi kepada aku sampai ke saat ini untuk merasai kurniaan dan nikmatNya. Syukur. Kalau aku tak tahu nak bersyukur lagi, tak tahulah nak cakap apa. Jangan angkuh dan sombong sangat Anis oii sebab ini hanya pinjaman semata-mata. Bukan kau punya! :')

Okey lah 16 Januari 2014, tak ada apa-apa yang berlaku. Tiada tepung, tiada telur, tiada air sabun. Alhamdulillah. |Kau ingat kau boleh lepas?| Malam tu dalam pukul 12 tengah malam untuk ke tarikh keramat, mestilah orang yang istimewa wish dulu. |dua mesej you, FULL| |hahaha| Thanks a lot, terharu gler. Menitik jugak air mata. <3 Lepas tu Ainis call dan disertai mesej yang panjang berjela-jela daripada intan. |Ciss! ang recycle balik mesej aku wish kat ang!| Btw thanks sahabat yang ku sayangi. Malam tu konon-kononya nak tidur awal lah, sekali ada benda aku kena beres untuk kelas land use keesokkan harinya. So stay je lah. Aku bukan apa, takut kena tabur bedak lagi dengan si saidatul tu. Tahun lepas aku dah kena. |Heii budak kecik ni suka betul membazir!| -.-"

Keesokkan harinya, adik-adik dan ibu serta family tercinta mula wish. Terima kasih sangat-sangat. Terharu lagi. Menangis lagi. |hahaha. Tipu je!| Masturah janji nak bagi hadiah. Ni tak sabar ni nak balik rumah. |hahaha| Apa lah yang makcik tu nak bagi kan. Apa-apa pun terima kasih untuk semuanya. Terima kasih untuk segalanya. Syukur. Alhamdulillah! (-_____^)

Terima kasih jugak kepada kawan-kawan tak kira yang kat kelas, kat muka buku, kat mana-manalah yang wish tu. Happy birthday kak anis! Sanah helwah kak anis! Selamat hari lahir kak anis! |Hahaha| Comel pulak ye adik-adik wish kat kelas! Nampak sangat aku semakin tua. Terima kasih untuk hadiah. Terima kasih sebab bocorkan rahsia, tak pasal-pasal kena baca akta. Terima kasih atas doa dan tak lupa jugak kepada pemberi ucapan yang terakhir, fana. Sengaja kan? :)

ucapan yang selalunya :
 1.Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.
 2.Semoga dapat dekan untuk semester ni dan semester akan-akan datang. 
 3.Semoga dapat anugerah naib canselor. 
 4.Semoga kawin cepat dan jangan lupa jemput. 

Tak boleh blah yang no 4 tu ha. Paling banyak pulak tu orang wish. |Nak mengena kan aku ke apa? |hahaha| Apa-apa pun thanks. Doakanlah ye. InsyaAllah. Tak akan lupanya untuk menjemput kalian semua bila tiba masanya nanti. InsyaAllah ;)

Intan. Anis. Nora. 
Terima kasih di atas kejutan ini. Terima kasih kepada Alia Najihah dan rakan-rakan yang lain sebab masak sedap-sedap malam tu. |hahaha| Terima kasih kepada cik sponsor kek. Dan terima kasih sebab bagi salji tepung jagung kat aku! |aku ingat tak kena dah, rupa-rupanya... Lagi teruk kot!| Wehh, membazir kot. Boleh buat kueh tau tepung tu. |hohoho| :D

Okeylah, Lastly.. Selamat hari lahir Anis! Semoga panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki. InsyaAllah. Semoga berjaya di dunia dan di akhirat. Jadi hamba yang sentiasa taat kepada Pencipta. Jadi anak yang baik dan solehah untuk ibu dan abah. Amin! Dan ingat umur anda semakin hampir dah dengan kematian. So amalan mcam mana? Dah cukup ke untuk dibawa pergi? Sekian. Assalammualaikum :)

Tuesday, 14 January 2014

lima tolak dua sama dengan tiga.

itu dulu.
Assalammualaikum  semua :) Alhamdulillah. Update pendek je untuk malam ni. Update jugak kan dari tak update langsung? |huhuhu| Busy la sekarang. Cehhh. |hahaha| Ini pun sebab encik khairil tegur, dah lama tak update cerita baru. |Rinduuu lah tu| So update la sikit. Bukan tak nak update tapi tak sempat. Ni pun sempat-sempatkanlah sikit. |Alah macam busy sangat je, padahal assignment bukan sentuh lagi pun| -..-"

Okey lah, dulu berlima sekarang bertiga. Itulah kami. Memulakan tahun baru dengan hanya tinggal tiga orang. Tak apalah, jalan hidup dan cita-cita masing-masing. Aku relakan. Mesti korang tak paham apa yang aku maksudkan kan? Btw apa yang aku maksudkan adalah kawan rapat aku kat kelas a.k.a group members untuk assignment aku sendiri keluar. So bila dorang keluar u, makin berkuranglah group members. Tapi tak apalah, macam aku cakap.. Cita-cita masing-masing, itu yang terbaik. Aku dan kawan-kawan yang lain turut gembira dan mendoakan yang terbaik buat mereka. (^___*)

Buat pengetahuan korang, yang keluar tu pun bukan result dorang tak bagus tapi dorang dapat tawaran yang lebih terjamin masa depan. Eh, aku tak cakap pun ea course dorang ambil sebelum ni tak terjamin, tak la macam tu. Tidak. Yang penting hak masing-masing. Yang sorang tu dapat tawaran untuk course perguruan |cik cikgu| dan sorang lagi tu dapat tawaran nurse |cik misi| Alhamdulillah la kan. Terjamin dah tu. InsyaAllah. Yang penting kuatkan semangat dan banyakan bersabar untuk menyelami bidang baru.. Bukan bidang property lagi ye. |Heee| ^_____^

Yang penting, bila dah berjaya tu.. Jangan lupa kami di sini. Walau bidang berlainan, insyaAllah ikatan yang terjalin tu tidak akan putus. Amin. Alhamdulillah nasiblah cik misi tu belajar dekat je dengan rumah aku. |tak lah sebelah rumah| Oleh itu, bole lah jumpa sekejap-sekejap time aku balik cuti. Tengok, dah cantik dah perancangan Allah kan? Syukur! :)

Okey lah kot sampai sini je aku update. Jaga diri. Jaga Solat. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga hubungan dengan ibu bapa. Jaga hubungan dengan orang sekeliling. Semoga anda semua sentiasa berada didalam rahmat Allah. InsyaAllah. Sekian. Assalammualaikum <3

ini sekarang


Sebelum tu, di kesempatan ini aku nak ucapkan :
Salam Maulidur Rasul 1435H
Selamat Hari Lahir kepada Nur Farhana bt Kasmuri dan Intan Shafinaz bt Roseland.
Dah makin tua dah kakak-kakak aku nih. |hahahahaha|
To encik khairil, kalau terlebih rajin lagi.. Nanti cik anis update lagi. InsyaAllah :)

Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)
 
 photo an15_zps6q1sivad.png